Beauty & Spa

SzaunavilágA szaunázásnak számtalan jótékony hatása van:

A méreganyagok hatékonyan tudnak távozni szervezetünkből a magas hőmérsékletnek köszönhetően.

 

A szaunázás és a hideg zuhany váltakozásával elérhetjük, hogy javuljon a vérkeringésünk. Szép bársonyos bőröd lesz tőle.

Kitűnően funkcionál stresszre, ha elegendő időt szánsz erre a kikapcsolódásra.


Edzésekkel kombinálható, mivel  regeneráló  hatással van az izomlázra.Ne szaunázz, ha: szív vagy fertőző betegséged, esetleg lázad van!
A szaunázás szabályai:


Mindig zuhanyozz le, majd töröld magad szárazra és így használd a szaunát. 

5-15 percet tölts egyszerre a szaunában, majd zuhanyozz, pótold a folyadékot, tartsd be a fokozatosságot. Pihenő után megismételheted, ha végeztél újra zuhanyozz le, de langyos vízzel, így elkerülöd az utóizzadást.
Szaunázás előtt legalább 1,5-2 órával étkezz és fogyassz folyadékot.

Edzést követően várj legalább 30 percet vagy szaunázz pihenőnapokon.


Használd a szaunalepedőt, melyet mi adunk a recepción!


Finn szauna 
A finn szauna honnan máshonnan származna, mint ahogy a neve is mutatja Finnországból. Számukra teljesen természetes, hogy a család apraja-nagyja szaunázik. Egy finn mondás szerint : "Ha valaki el tud sétálni a szaunáig, akkor már szaunázhat." 

A finn szaunában egy szauna kályha melegíti fel a levegőt, mely tetején kövek vannak. Vízzel vagy szauna illóolajjal szokták időnként locsolni a köveket, a magasabb páratartalom elérése érdekében. 

Javasolt hőmérséklet: 65-75°CInfraszauna sófallal
Az infraszaunában lévő sófal nem csak dekorációs elemként van jelen. Az infra sugarak kiegészülnek a sókristályok kedvező hatásával, melyekkel megelőzhetők a légúti megbetegedések. Csökkenti a stresszt és erősíti az immunrendszert.

A finn szaunával ellentétben itt infra sugarak melegítik fel testünket, és ennek köszönhetően távoznak a méreganyagok a bőrünkön keresztül. Rendszeres használatával sokat tehetünk egészségünkért.

Javasolt hőmérséklet: 40-50°CGőzkabin
 
A szanával ellentétben a gőz kicsit másabb. Itt igazából a gőz csak kiegészítő elem. A hőmérséklet kisebb a szuánákéhoz képest, hiszen 40 fok körüli, de így is kellemesen kitisztítja a légutakat és relaxáló, stresszoldó hatása is van. 

A szaunához hasonlóan fontos tudnivaló, hogy fokozatosan szokassuk hozzá szervezetünket a forró levegőhöz, és egyszerre itt sem töltsünk el 15 percnél több időt. Sőt, ha szeretjük a gőz és a szaunát is, akkor felváltva is lehet használni, de tartsuk be mindenképpen a pihenőidőt, zuhanyozzunk, hogy a testünket visszahűtsük.

Javasolt hőmérséklet: 40-45°CFontos, hogy tartsd be a Szauna házirendünket!

Kellemes időtöltést kívánunk minden kedves vendégünknek! 

A recepción vásárolni tudtok fehérje italokat, turmixokat, ásványvizet, vitamin italokat, energia italokat, üdítőt, kávét, cappuccinot, latte macchiatot.

ELŐZETES IDŐPONTFOGLALÁS SZÜKSÉGES!
Bejelentkezés: +36 (70) 624 9173